понедељак, 26. новембар 2012.

Psorijaza - bolest kože i imunološkog sistema


Psorijaza je hronična bolest kože od koje pati ukupno 2-4% svetske populacije. Bolest se javlja kao crvene mrlje prekrivene belim ljuskicama, koje se najčešće pojavljuju na trupu, laktovima, kolenima i temenu, te kao male tačkice na koži.
Oko 95% bolesnika koji boluju od obične, vulgarne psorijaze, imaju poboljšanje, pa čak i potpuno iščezavanje bolesti tokom letnih meseci, naročito tokom boravka na moru, a isti taj broj ima pogoršanje psorijaze tokom zime.
Vrlo je česta i pojavljuje se kod osoba čiji imunološki sistemdobiva pogrešne signale koji uzrokuju prebrzo obnavljanje ćelija kože. Kod obolelih se obnavljanje ćelija odvija u periodu od tri do četiri dana, dok kod zdravih osoba taj ciklus traje 28 do 40 dana.

Te dodatne kožne ćelije nakupljaju se na površini kože stvarajući crvene, ljuskave i upaljene promene na koži koje uzrokuju svrbež, krvarenje i jaku bol. Ove promene na koži izazivaju predrasude i negativne reakcije zdravih osoba, a time i diskriminaciju obolelih.

U početku se verovalo da je psorijaza primarno bolest kožnih ćelija. Danas se većina stručnjaka slaže da imunološki sistem, koji u normalnim okolnostima štiti organizam, odjednom počne naglo obnavljati ćelije kože, te se one počnu nakupljati. Iz tog se razloga psorijaza često naziva "oblikom imunološke bolesti".

Tretmani za psorijazu svrstavaju se u tri glavna tipa: topički lekovi (lekovi za spoljnu primjenu koji se nanose na kožu), lečenje svetlošću (fototerapija) i lekovi za sistemnu primenu.

Najbolji tretmani se postižu prirodnim kremama za psorijazu, dermatitis i druga kožna oboljenja. Po dosadašnjim reakcijama pacijenata i uspešnosti tretiranja psorijaze, dermatitis, alergija i drugih oboljenja, krema Bioeliksir Dermio postiže odlične rezultate , kod najtežih oboljenja omogućava jako duge periode bez simptoma. Nestanak svrbeža primećuje se već nakon par dana primene.

Osnovne komponente Bioeliksir Dermio kreme su hajdučka trava, neven i gavez. Svaka od komponenti ciljano djeluje na uzročnike oboljenja a hidratacijom i regeneracijom dubinskih slojeva kože uspešno sanira oštećenja. Krema ima sertifikate Ministarstva zdravlja Srbije, Hrvatske i FBiH.

Нема коментара:

Постави коментар