среда, 27. фебруар 2013.

Kampanja protiv pušenja u Britaniji

U Britaniji je ovih dana pušten novi spot kao podrška u kampanji ''Borba protiv pušenja'', i koji je za vrlo kratko vreme, od medija, proglašen šokantnim, jer prikazuje rastući tumor prilikom svakog uvlačenja dima iz cigarete.
Prema podacima Ministarstva zdravlja V.Britanije, pušenje svega petnaestak (15) cigareta može da uzrokuje mutacije koje dalje sledstveno dovode do nastanka kancerogenih tumora. Profesorka Dame Sally Davies izjavila je da pušači igraju tipičan Ruski rulet sa svakom pojedinačnom cigaretom i pojašnjava da zapravo ono što se vidi u ovom spotu tj. što raste prilikom svakog udaha dima na cigareti zapravo predstavlja ono što se dešava u ljudskom organizmu.

                             
                                  
''Svaki drugi pušač umire od posledica pušenja, uglavnom od karcinoma (raka). Mi smo svesni da prosečan pušač zapravo i ne razume, niti zna, šta se događa u njegovom telu. Ovaj spot će im to pokazati i pojasniti!'' - navodi profesorka.
Ova kampanja u Britaniji je pokrenuta nakon što je statistika pokazala da više od trećine pušača u toj zemlji misli da doktori i medicinsko osoblje preuveličavaju rizike koje izaziva pušenje cigareta.
Možda se jednog dana stanje poboljša i u ovoj našoj zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu. Ko zna!

Нема коментара:

Постави коментар